Friday, December 23, 2011

End Of High School

Lama tak post kat sini lar :) rindu kat blog :) sorry guys sebab busy ngan spm preparation :) Alhamdulillah semua nya ok just wait for my result.hahah entah elok ke enth lar..haihh
btw efan nak share kat korang gmbar2x before penghabisan sekolah..hahah :V sayaMUHAMMAD IRFAN BIN IBRAHIM mengisytiharkan diri saya sebagai LEPASAN SPM :)) hahhahaa














erm High School mmg tinggalkan bnyk kenangan untuk kita :) tersangat lah rindu dekat SMK GUNUNG RAPAT (CLUSTER SCHOOL + SEKOLAH SUKAN NEGERI ) mmg bnyk efan blajar kat sini..belajar jadi atlet rugby..blajar jadi qari untuk tilawah..belajar jadi pemimpin dan macam2x..one more thing sorry DISCIPLINE TEACHER coz efan tolak tawaran die.hahah itu tawaran paling besar efan dapat tapi efan tolak.hahha die offer jadi Ketua Umum..hahha mmg efan sangat tak layak..that's why efan tolak..ape2x pown cikgu2x dekat sini bnyak ajar efan untuk jadi manusia..macam2x diorang pesan dekat efan..tp satu yg paling melekat dalam otak efan kan.. Ustazah efan pesan.. efan jadilah org beriman dan jaga pergaulan :) ustazah doa kan kamu dunia dan akhirat..Ya Allah rasa nak menangis je dengar :') efan sayang gila dekat ustazah :) hee~ thx SMK GUNUNG RAPAT <3 mmuahhh

Wednesday, November 23, 2011

Will Be Back Soon



Doakn saya ye kawan :) thx..

hee~

Saturday, October 1, 2011

Open House :)

today efan nak share ngan korang gmbar2x time open house syahadah utk day before habis raye :p hoohoh so enjoy.. even hujan time tu..dgn nak angkut bdk asrama.. it was fun.. :p best la. lpas nie tak sure boleh dpt buat mcm tu da kan. sedih je
anyway enjoy gmbar n video :) hee~











video


so itu je la dari efan k.. hope u guys enjoy.. kepada SYAHADAH thx jemput kami ke rumah anda. spageti anda masih dlm ingatan.. ahaha :) sekian. assalamualaikum

Tuesday, September 20, 2011

Ahmad Hafiz

today nak share ngan korang.. aku suke wat video ngan mamat nie.. hahaha perangai mcm hampeh.. hahaha so korang enjoy je la ekk.. video nie buat saje2x.. kalo terasa minta maaf :) hahahha

video





video


so itu saje dari saya. hahahha :p sorry kalo ade yg tak kene,.. assalamualaikum :)

Monday, September 19, 2011

RAZman Birthday

hahaha i know cite nie sngt la lame.. act dorang pnye bufday nie bln May.. hahah tapi terlupa nk update.. gmbar da upload kat FB.. so korang enjoy la video.. yg nk dibanggakan efan la org pertama kasi hentak sama telur dkat itu budak.. wakakakka :) so bad....
so enjoy ye korang
to razman: happy belated birthday bro :) hee~


video

so itu je la.. hahah hope korang enjoy.. daa assalamulaikum :)

Saturday, September 17, 2011

So mortifying

haha.. title post nie yang bermakna begitu memalukan nie bkn lar ditujukan kepada sesiapa.. haha tapi kpada efan sendiri sbab lame doe tak update blog.. plus post kali ni nk cite pasl buka puasa dgn kwn2x.. da lame doe cite nie.. tapi efan tak peduli.. nak cite gak :p hahahahaha so memang best sngt2x.. :) first dpt keluar semua kwn2x buka puasa same2x di Nasi Lemak Ayam Kampung.. nyummi.. kte org da bwak budak asrama sekali prgi.. ahahaha selamba je.. :p so ade la beberapa cideo yg nk dishare kan kepada korang.. gambar takde sebab da upload kat FB :) haha kalo nk tgk jenguk2x larh ke FB sye ye :) so enjoyy




video video

Tuesday, August 16, 2011

The Green House :)

Today efan nak share ngan korang gambar2x Sports Day SMK Gunung Rapat.. act gmbar nie time aerobic :) n i'm only focus on The Green House because efan rumah hijau :p heheheh
tp sebabkn tahun last efan mcm sedih sebab lpas nie da tak merasa sekolah da.. :( mcm2x efan blaja kat skola nie.. insyallah :) so enjoy gmbar2x :)















that's all from me.. hope korang enjoy..
p.s. To Gunung Rapat : Gonna miss u a lot :((((

Sunday, July 31, 2011

Barakah Ramadhan :)

Mari kite berniat untuk sebulan terus :) takut terlupa :)

Lafaz Niat Puasa

niat puasaNawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis sanati lillahi ta’aalaa

Lafaz Niat Puasa Untuk Sebulan

niat puasa sebulanSahaja aku berpuasa sebulan pada bulan Ramadan bagi tahun ini
kerana Allah Taala

Doa Berbuka Puasa

Allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu
birahmatika ya arhamarrohimin

Selamat menyambut bulan Ramadhan! :)

Saturday, July 30, 2011

Rumah Anak - Anak Yatim

assalamualaikum.. today efan nak share ngan korang gmbar time efan pgy khidmat masyarakat bagi sivik pnye subject.. ahaha kan efan nie form 5.. so kne la buat.. tp khidmat masyarakat tahun nie sangat best.. pgy rumah anak2x yatim darussalam dkat tambun perak :)

diorang nie bkn la semuanya anak yatim piatu.. ade yang parents da bercerai.. ade yang tak mampu jage anak hantar dkat situ.. tapi sensitivity diorang sangat la tinggi dan kalo terlepas cakap sikit maybe diorang akan terasa.. jadi itu yang ditekan kan kpada kami wk2 pergi rombongan harituh :)
so ade la a few picture yang efan nak share ngan korang. :)
tgk la k :)





muke same kan? hahahha~




Name die Wandud :) hahaha



so nie je la yg efan nak share ngan korang.. so kalo la korang free pgy la rumah anak yatim nie.. tak jauh pown.. pahala insyallah dpt kalo niat yg ikhlas :) hee~ semoga mereka tetap dilindungi Allah S.W.T :)
sekian assalamualaikum :)

Thursday, July 28, 2011

HDSLR

hye guys :) hee~ today efan nak share ngan korang tentang HDSLR.. actually HDSLR nie mmg superb.. ini bkn sebarangan cameraman.. ini gifted dari tuhan bagi yang mempunyai daya kreativiti yang tinggi je :) hahaha dlm post yang lepas efan share tentang En. Saiful Nang..

Today efan nak share ngan korang tentang satu company CST production.. :)
love their symbol. :) hahahah just cili merah je kowt.. simple but impact die :) perghhhj
:)

dlm latest video CST production nie ialah pernikahan Nurul Syuhada :) (cun wokk) hahahha
sumpah cantik dan terpegun la bile melihat.. tahniah CST Production .. ":)
so tkan lah link nie kalau tak tgk lagi video prnikahan Nurul Syuhada :)

Saturday, July 23, 2011

Really Love Your Artworks :)

Assalam.. everybody know Mr. Saiful Nang right? fuhh.. efan just nak share ngan korang die pnye artwork.. sngt sngt sngt lah cantik.. boleh katekan ape yg die buat confirm cun.. :p abg nk book untuk wedding saye 10 years lagi? hahahah :p
btw korang boleh tgk video(link die kat bwah nie) yg die buat dkat Perth Aussie
:) seriously amazing :)


to abg saiful nang..
love ur artworks.. hopefully can be ur students n ur crew one day.. :p hee~

thats all from me .. thank you :)
assalammmualaikum :)

Tuesday, July 19, 2011

Bile KL gangster tukar Ipoh Taiko

hohoho.. hye guys.. Assalammualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh.. :) hee~ yg Islam jwb wajib :p hohohohoh :v hye kawan2x :) seyhat tak? lame tak update blog doeh.. KL shiall :p hahha saye ipoh.. ape dinghonjang nye mike yob.. :p hahahahha boring diaa ru.. today efan nak share ngan korang gmbar my sis :p hohoh saye shoot.. :p lame da pic nie.. new editing :p hahaha saje mlas nk update.,. so enjoy kawan2x :)


saye IRFAN IBRAHIM :)

Ini IZZATI IBRAHIM
Anak IBRAHIM
IBRAHIM'S DAUGHTER


so itu lah yg efan nk share ngan korang. :p gmbar my sis di edit oleh dia sendiri,, cewahh :p
gmbar saye saye edit sendiri aarr.. :p hahahha so korang kalo nk comment comment la k.. walaupun nk maki2x.. silakan lah.. hope comment anda comment yg membangun :) hik3x :p nanti efan update laen2x yer :p hee~ see u next time.. chow sin chee.. :p sorry title tade kne mgena*
ASSALAMUALAIKUMWARAHMATULLAHHIWABARAKATUH

Tuesday, July 5, 2011

ISO 50 000 F 0.2

hye kawan2x :) efan just nk share ngan korang something.. bukan gambar.. tp kenapa efan tak upload gambar.. hahaha :v actually my camera da kene tarik :'( sob sob.. my sister da amik lar.. because SPM da dekat gile da nie.. act efan pown tak brani nk maen2x da.. hari2x menghadap add math n others.. hahahah sakit jiwa da nie.. haihh.. tape2x.. tp blog ttp kne update an :) wehee..

tgk la nanti efan akan share kat korang beberapa tutorial bab editing so korang boleh la blajar.
ala tutorial tu pown bkn efan yg buat.. efan cari kat utube efan share la kat korang.. hahaha

means ISO 50 000 F 0.2 tu kepala otak efan harus didedahkan dengan cahaya yg banyak.. hee~ so ilmu bnyk masuk : ) wheee~

so itu je la nk share kat korang.. thx guys.. assalamualaikum :)

Istighfar Qasidah

Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya (2x)

Robbi zidni i`lman nafia`
Wawafiqni a`malan maqbula
Wahabli rizqon wasia`
Watub a`laina taubatan nasukha (2x)

Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya

Walihaza sirri adu` fi yasari wa a`sari
Ana a`bdun soro faqri inna faqri waddhirori
Inna faqri waddhirori

Astaghfirullah robbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya

Walkafani i`lmu robbi
Bil suali wakhtiyari
Ya Ilahi wa maliki
Anta ta`lam kaifa khali (2x)

Astaghfirullah robbal baraya
Astaghfirullah minal khotoya

Video Qasidah :'(

Sunday, June 12, 2011

Wedding :)

today nk share ngan korang gmbar wedding plak keyh :) bhahaha... for wedding ni aku just jadi 2nd man.. so tak brape penat sngt la.. :) tp artwork kne la jage an.. so enjoy gambar2x :)






so itu je la yg larat nk upload.. enjoy.. leave ur comment :) hee~

Friday, June 3, 2011

Family Day :)

Assalamualaikum.. now school holiday la wei.. bhahaha.. saye kan budak skola.. so cuti lar.. today efan nk share dkat korang tentang trip company my dad g terengganu n kelantan :) best la jgk.. tp penat doe sbab jauh tahap gaban.. bhahaha :p skit pnggang ddk dlm bas tu cakp korang. bhahahaa :p so name pown irfan kan.. mane boleh hidup tanpa kamera.. hahaha sure ade je nk snap.. ini je la yg nk saye share.. smbil brcuti smbil berkarya ye dakk ? :) hahaha enjoy kawan2x :)










ni abg Hafiz :) hehee~

smpat lagi tu doe :) hahaha

so itu je yg mampu utk di update. hbhahahaha :) nantikan post seterusnye :) hee~ thx yeah.. assalamualaikum :)